پردازش تراکنش های آنلاین (OLTP)
OLTP چیست؟
پردازش تراکنش های آنلاین با عنوان OLTP شناخته می شود از برنامه های معامله گرا در معماری ۳ لایه پشتیبانی می کند. OLTP تراکنش روزانه یک سازمان را انجام می دهد. OLTP جهت پردازش دادههای خود بر روی انواع پایگاهدادهها استفاده میکنند، هدف اصلی پردازش داده ها است و نه تجزیه و تحلیل داده ها.
این معاملات همیشه مربوط به درج ، حذف یا به روزرسانی داده ها در دیتابیس است. این درج / به روز رسانی یا حذف باید بر روی مقدار کمی از داده های موجود در پایگاه داده باشد. این است که به عنوان یک سیستم غیر متمرکز ساخته شده است برای جلوگیری از یک نقطه از شکست در نتیجه حفظ هم زمان. داده ها در پایگاه داده OLTP بصورت جامع و به روز می باشند، و طرح مورد استفاده برای ذخیره پایگاه داده تراکنشی ، مدل ورود داده معمولا از فرم سوم نرمال سازی۳NF استفاده می شود می باشد.
سیستم های بازرگانی در دنیای کنونی مبتنی بر داده ها میباشد که حجم کل اطلاعات در کامپیوترها هر چند سال دو برابر می شود، با این وجود که سرعت ایجاد برنامه های چند رسانه ای و بانک های اطلاعاتی شتاب گرفته پس رشد اطلاعات نیز چند برابر میگردد. برنامه های کاربردی در راستای خادم و مخدوم به دو دسته سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری یا DSS و سیستم های پردازش زنده یا online میباشند که کاملاً متفاوت بوده و مسائل تجاری را به انجام میرساند.
این فرآیند با استفاده از خصوصیات زیر تضمین میگردد:
- عملیات حتماً از پیش تعریف شده است و تنها سوابق محدودی در دسترس خواهد بود.
- اطلاعات جهت حفظ داده های تاریخی در صورت انجام نهایی معاملات در چند روز گذشته ذخیره خواهد شد.
- بانک های اطلاعاتی از پایگاه داده های معمولی برای اطمینان از سازگاری و بهینه سازی کلیه وظایف استفاده می کنند.
- کاربران به روزرسانی بانک اطلاعاتی را به طور مستقیم پیگیری مینمایند.
- اطلاعات و سوابق کاری در تعداد کم و نقطه ای همچون دریافت پول از دستگاه ATM بازبینی و بررسی میگردد.
مزایا OLTP
Concurrency- OLTP تضمین می کند که معاملات انجام شده در بانک اطلاعاتی نباید باعث کاهش همزمانی بین کاربران مختلف شود. در غیر این صورت ، کاربران قادر به تغییر نخواهند بود یا او باید منتظر بماند تا کاربران دیگر تکمیل شوند تا وضعیت بن بست وجود نداشته باشد.
سازگاری با اسید – ACID به معنای بانک اطلاعاتی است که دارای خواصی از قبیل اتمی بودن ، سازگار ، منزوی و با دوام است. این ویژگی بخشی اساسی از بانک اطلاعاتی است که معاملات انجام شده بر روی پول را ثبت می کند. یک شکست می تواند به ضررهای زیادی منجر شود. بنابراین OLTP اطمینان می دهد که هیچ گونه تلفاتی در معاملات وجود ندارد و خاصیت ACID را در پایگاه های داده خود حفظ می کند.
در دسترس بودن – آخرین داده ها در صورت حفظ همزمان هم زمان در اختیار همه کاربران قرار می گیرد.
یکپارچگی – با توجه به اینکه پایگاه داده عادی حفظ می شود ، در صورت انجام معاملات OLTP ، صداقت در هر مرحله نگه داشته می شود.
معایب OLTP
برای چنین همزمانی ، در دسترس بودن و معاملات سریعتر OLTP اغلب به پشتیبانی از معاملات که شامل بسیاری از شبکه های شرکت ها است ، نیاز دارد. بنابراین در عصر امروز ، ما به یک سیستم غیر متمرکز تر نیاز داریم.
بیشتر بخوانید : تفاوت بین OLTP و OLAP
تفاوت OLTP و OLAP
- تفاوت ها از نظر منابع داده ها و نحوه ورود
OLTP: اطلاعات توسط اپراتور ها ،به صورت روزانه رکورد به رکورد وارد سیستم می شود.
OLAP: داده های سیستم عملیاتی در فواصل معین زمانی به شکل انبوه به سیستم وارد می شوند ، تعداد رکورد ها مرتباً افزوده می شود.
- تفاوت از نظر مدل سازی
OLTP: دارای مدل Application-oriented و Event –driven
OLAP: دارای مدل Integrated و Subject-oriented
- تفاوت از نظر دقت داده
OLTP: داده ها به صورت کامل و با تمام جزئیات وارد سیستم می شوند.
OLAP: داده های تجزیه ناپذیر و مقداری وارد سیستم می شوند.
- تفاوت از نظر ارزش داده
OLTP: محتوای جاری داده ارزش واقعی آن را تعیین می کند.
OLAP: علاوه برمحتوای جاری داده ها ،تکرر و تغییرات آن است که ارزشمند است. در چنین سیستمی هرچه تعداد و قدمت نسخ داده بیشتر باشد ارزش و اعتبار سیستم افزایش می یابد و گزارشات تحلیلی و آماری دقت بیشتری پیدا می کند.
- از نظر کاربران
در سیستم OLAP کاربران، کارکنان دانش از سیستم استفاده می کنند یعنی افرادی که قرار است یک تحلیلی را به دست آورند یا قصد تهیه یک گزارش سنگین را دارند و درنهایت بر طبق آن تصمیم گیری انجام دهند اما در سیستم OLTP کاربران، کارکنان فناوری اطلاعات هستند یعنی هرکسی که استفاده کننده از سیستم رایانه است و به عنوان مثال شخصی که مسئول ثبت نامه ها است بنابراین اطلاعات ثبتی وی بر روی سیستمی که از نوع OLTP باشد ذخیره می گردد.
دوره های مرتبط
دوره کامل تضمینی هوش تجاری با رویکرد کسب درآمد در داخل و خارج از کشور
آنالیز داده و هوش تجاری یکی از پردرآمدهای شغل های دنیا چه در داخل کشور و چه خارج از کشور است. ما در دوره آموزشی صفر تا صد هوش تجاری را به صورت تضمینی آموزش میدهیم.
آموزش صفر تا صد طراحی؛ تحلیل و پیاده سازی سامانه های حرفه ای هوش تجاری با پاور بی آی
آموزش صفر تاصد طراحی، تحلیل و پیاده سازی سامانه های حرفه ای هوش تجاری با پاور بی آی در 98 ساعت و توسط اساتید مجرب آماده شده است.
آموزش صفر تا صد داشبورد سازی در سی شارپ
آموزش ویدیویی هوش تجاری در SQL
دیدگاهتان را بنویسید