آنچه در مورد هوش تجاری (BI) باید بدانید
هوش تجاری (BI) چیست؟
امروزه کسبوکارهای مختلف برای افزایش بازده ی کار خود از موضوعات مختلفی استفاده میکنند. یکی از مواردی که در صرفه جویی هزینهها و بهبود تصمیمگیریها نقش اساسی دارد، هوش تجاری (BI) است. هر کسب و کاری برای باقی ماندن در صحنه رقابت به هوش تجاری نیاز دارد، که دید واضحی از همه دادههای خود داشته باشد. درحال حاضر بسیاری از مشاغل تجاری از ابزارهای هوشمند (BI) استفاده میکنند، که باعث رشد سازمان ها و کسب و کارهای مختلف میشود. اگر میخواهید اطلاعاتی درباره هوش تجاری (Business Intelligence) کسب کنید تا پایان با ما همراه باشید.
هوش تجاری (Business Intelligence) چیست؟
هوش تجاری (BI) یکی از کاربردی ترین مفاهیم در سازمان ها محسوب میشود و به فرآیندی گفته میشود که مبتنی بر داده است و برای تجزیه و تحلیل داده ها و ارائه اطلاعات کاربردی مورد استفاده قرار میگیرد. این اطلاعات کمک بسیاری به مدیران و کارمندان در تصمیم گیری های تجاری میکند. در واقع با استفاده از هوش تجاری، سازمان ها داده ها را جمع آوری کرده و آنها را برای تجزیه و تحلیل آماده میکنند و با توجه به لیست شاخص های خود، گزارش های BI را ایجاد میکنند. بنابراین مفهوم هوش تجاری به معنی در اختیار گذاشتن اطلاعات مناسب در زمان مناسب و برای فرد مناسب است.
هوش تجاری (BI) از نرم افزارها استفاده میکند تا داده ها را به بینش های عملی تبدیل کند. سپس با استفاده از اطلاعات بهدست آمده به سازمانها کمک میکند تا داده ها را تجزیه و تحلیل کنند و سرعت تصمیم گیری مدیران را افزایش دهد. بااستفاده از ابزارهای هوش تجاری، پردازش مجموعه بزرگی از دادههای جمع آوری شده از منابع مختلف، به راحتی امکانپذیر است. همچنین با استفاده از این ابزارها شما میتوانید داده های به دست آمده را بهصورت تصاویر قابل فهم نمایش دهید.
چگونه هوش تجاری را در کسب و کار خود به کار ببریم؟
برای پیاده سازی هوش تجاری در هر کسب و کاری چهار مرحله وجود دارد که با استفاده از این مراحل داده های خام تبدیل به بینش های ارزشمند میشود. سه مرحله آن شامل جمع آوری ، تحلیل و مصورسازی است که با استفاده از این سه مراحل شما میتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. درواقع درمرحله اول داده ها از منابع مختلف جمع آوری میشود، سپس پردازش و در انبار داده ها ذخیره میشود. درنهایت کاربران میتوانند به داده ها دسترسی داشته باشند.
درگذشته قبل از استفاده از سیستم BI بسیاری از شرکت و کسب و کارها مجبور بودند تحلیل های خود را به صورت دستی انجام دهند، که اینکار بسیار مشکل و زمانبر بود. اما امروزه با استفاده از ابزار و تکنیک های هوش تجاری بسیاری از این فرآیندها خودکار شده اند. استفاده از این تکنیک ها باعث صرفه جویی در زمان و هزینه سازمان ها می شود.
چرا هوش تجاری از اهمیت بسیاری برخوردار است؟
هوش تجاری نقش مهمی در بهبود عملکردهای تجاری سازمان دارد. در واقع شرکتهایی که از تکنیکهای هوش تجاری استفاده میکنند، این امکان را دارند که دادههای خود را به اطلاعات با ارزشی در مورد فرآیندها و استراتژیهای تجاری تبدیل کنند. سپس با استفاده از این اطلاعات میتوانند تصمیمگیری بهتری در زمینه تجارت داشته باشند که باعث افزایش بهرهوری و درآمد و تسریع در رشد کسب و کار میشود.
بنابراین اهمیت هوش تجاری به این دلیل است که بدون هوش تجاری سازمانها نمیتوانند تصمیمگیری خوبی مبتنی بر داده داشته باشند و ممکن است مدیران و کارمندان تصمیمات خود را بر اساس عواملی مانند تجربیات قبلی، شهود و… بگیرند. اگرچه گاهی ممکن است استفاده از این روشها به تصمیمات خوبی منجر شود، اما درصد آن بسیار کم است و معمولا همراه با خطا و اشتباه است.
مزایای هوش تجاری (BI)
هوش تجاری (BI) به سازمانها کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشند و با استفاده از آن بتوانند با درک کسب و کار و تخصیص هوشمندانه منابع، اهداف خود را بهبود ببخشند. همچنین میتوانند برعملیات کسبوکار نظارت داشته باشند و با استفاده از اطلاعات به دست آمده از دادهها، روندها را اصلاح کنند. رفتار مشتری را کشف کنند و بااستفاده از اطلاعات به دست آمده برای هدفگیری بهتر مشتریان یا تطبیق محصولات با نیازهای متغیر بازار استفاده کنند. بنابراین برخی از مزایای هوش تجاری به شرح زیر است:
- بهینهسازی فرآیندهای داخلی کسب و کار
- کسب برتری نسبت به سایر رقبا
- افزایش تاثیرگذاری و بهرهوری عملیاتی
- افزایش فروش و به دست آوردن راه های درآمدزایی
- شناسایی ترندهای تجاری و بازارهای روز
- شناسایی و رفع مشکلات موجود در سازمان و شرکت ها
- کمک به توسعه استراتژی برای کار بهتر
کاربردهای هوش تجاری (BI)
هوش تجاری در صنایع مختلف کاربردهای متفاوت دارد. برخی از کاربردهای هوش تجاری بهصورت زیر است:
- در شرکتهای هواپیمایی از هوش تجاری برای مواردی مانند ردیابی ظرفیت پرواز استفاده میکنند.
- هوش تجاری در هتلهای زنجیرهای برای کارهایی مانند تعداد اتاق های رزرو شده، برنامهریزی کارکنان و... استفاده میشود.
- در سازمانهای بهداشت و درمان، هوش تجاری برای تشخیص بیماریها و تلاش برای بهبود و مراقبت بیماران استفاده میشود.
- از هوش تجاری در دانشگاهها و سیستمهای مدارس برای نظارت برعملکرد دانشآموزان، دانشجویان و شناسایی افرادی که به کمک نیاز دارند، استفاده میشود.
- شرکتهای مالی نیز از هوش تجاری برای تجزیه و تحلیل ریسک استفاده میکنند.
- هوش تجاری به خرده فروشان در زمینه مدیریت بازاریابی، برنامهریزی تبلیغات و... کمک میکند.
- تولیدکنندگان نیز از هوش تجاری برای مدیریت برنامهریزی تولید، تهیه و توزیع کمک میکند.
- تشخیص فرآیندها، الگوها و روابط در دادهها از دیگر کاربردهای هوش تجاری است.
نتیجهگیری
هوش تجاری (BI) به مجموعهای از فرآیندها گفته میشود که با دریافت اطلاعات خام از منابع داخلی و خارجی اطلاعات کاربردی، گزارشات و… را به دست میآورد. هوش تجاری برای رسیدن به این اهداف از ابزار و نرمافزارهای مختلفی استفاده میکند. هوش تجاری برای انواع مختلف کسب و کارها؛ از خرده فروش و تولید کننده تا حوزه بهداشت و درمان بسیار کارآمد است. اگر شما قصد دارید برای کسب و کار خود از هوش تجاری بهره مند شوید. پیشنهاد میکنیم انجام این کار را به گروه هوش تجاری ریسرچیار بسپارید.
گروه هوش تجاری ریسرچیار یک شرکت بسیار معتبر است که بیش از ده سال در زمینه فناوری هوش تجاری و هوشمندی کسب و کار فعالیت می کند. از مهمترین ویژگی این مجموعه طراحی و تحلیل و پیاده سازی سامانه های هوش تجاری مبتنی بر پرتال و امنیت است، که توانسته است رضایت مشتریان خود را جلب کند.
دوره های مرتبط
دوره کامل تضمینی هوش تجاری با رویکرد کسب درآمد در داخل و خارج از کشور
آنالیز داده و هوش تجاری یکی از پردرآمدهای شغل های دنیا چه در داخل کشور و چه خارج از کشور است. ما در دوره آموزشی صفر تا صد هوش تجاری را به صورت تضمینی آموزش میدهیم.
دوره کامل مقدماتی آموزش هوش تجاری
شما در این دوره آموزشی (دوره کامل مقدماتی آموزش هوش تجاری) با مفاهیم و مقدمات هوش تجاری در SQL آشنا می شوید و متوجه می شوید که برای ساخت یک داشبورد در هر نرم افزاری نیاز به چه مراحل و اصول و پایه هایی دارید همچنین با سیستم های هوش تجاری بزرگ آشنا شده و خود را برای تحلیل طراحی و پیاده سازی یک سامانه هوش تجاری آماده می کنید.
دوره آموزش SSAS یا سرویس آنالیز ماکروسافت
دوره آموزش SSAS شامل آموزش کامل تمامی مباحث آنالیز داده و ساخت کیوب در سرویس آنالیز
دوره آموزش SSIS یا سرویس یکپارچه ساز ماکروسافت
دوره غیر حضوری SSIS شامل آموزش کامل تمامی مباحث ای تی ال (ETL ) داده ها به صورت کاملا عملی در محیط عملیاتی و مطابق با تکنولوژی های روز دنیا
آموزش کامل دوره غیر حضوری SSRS یا سرویس نمایشگر ماکروسافت
دوره آموزش SSRS شامل آموزش کامل تمامی مباحث مربوط به نمایش اطلاعات در محیط SSRS به صورت کاملا عملی در محیط عملیاتی و مطابق با تکنولوژی های روز دنیا
دیدگاهتان را بنویسید