ساختار مفهومی شیرپوینت و شرحی مختصر بر آن
شیرپوینت ( SharePoint ) چیست؟
کل بنای ساختار مفهومی شیرپوینت ( SharePoint ) و شرحی مختصر بر آن بر اساس فارم ایجاد شده است. یک مزرعه منطقی از یک یا چند سایت کالکشن. می توانیم بیش از یک فارم داشته باشیم. هر فارم می تواند دارای صفر، یک یا بیش از یک web application باشد. برای شناختن سریع مفهوم وب اپلیکیشن فرض کنیدwww.SITE1.com و www.SITE2.com در شیرپوینت دو web app می باشند.
در مباحث هوش تجاری، ساخت داشبورد یکی از مهمترین بخش های آن است. این کار توسط نرم افزار های زیادی انجام می شود که یکی از مهمترین و قوی ترین آنها شیرپوینت می باشد. وجود وب پارت های هوش تجاری آن و رویکرد آن در هوش تجاری به ما کمک می کند به کمک این پرتال ساز، داشبورد های مورد نیاز خود را تولید کنیم. در ادامه برخی از تجربیاتم در این خصوص رو خدمت شما عرض می کنم.
Web app در شیرپوینت ( SharePoint )
هر اپلیکیشن وب یا Web app می تواند شامل صفر، یک یا بیش از یک مجموعه سایت باشد.معمولا بر روی url اصلی وب اپلیکیشن، یک سایت کالکشن بالا می آورند. اما می توان تعداد دیگری از سایت کالکشن ها را تحت عناوین دیگر زیر مجموعه یک web app کرد. به عنوان مثال می خواهیم دو سایت کالکشن را در وب اپلیکیشن SITE1 اضافه کنیم www.SITE1.com/sites/SiteCollection2 www.SITE1.com/sites/SiteCollection3 خود آدرس SITE1.com هم یک وب اپلیکیشن است که یک سایت کالکشن در خودش حامل می باشد. پس تا اینجا برای این وب اپلیکیشن سه عدد سایت کالکشن داریم. هر سایت کالکشن در شیرپوینت یک وبسایت می باشد که دارای صفحات متعدد می باشد. من جمله صفحه Default.aspx نکته بسیار مهم : به منظور بالا آوردن بک آپ سایت کالکشن (بجای فارم) حتما باید ابتدا یک وب اپلیکیشن ساخته شود. سپس بر روی آن سایت مورد نظر بالا بیاید. و قسمتی از پیکربندی شیرپوینت که ناقص هست پس از نصب SQL Server نوبت به کانفیگ نرم افزار شیرپوینت می رسد. این کار توسط نرم افزار SharePoint 2013 Products Configuration Wizard انجام می شود. نکته: دقت کنید که آدرس Central Admin شیرپوینت ( SharePoint ) دقیقا برابر Computer Name سیستم می باشد. بعلاوه در این فرایند نصب از ما پورت خاصی درخواست می کند که اختصاص این پورت بجز پورت های ۸۰ و پورت های رزرو شده در بازه قابل قبول کاملا دلخواه می باشد. دقت کنید که در این فرایند سیستم باید حتما عضو دامنه باشد نکته مهم : برای پیکربندی شیرپوینت باید حتما با یوزری لاگین کنیم که قصد داریم Farm admin باشد. در ضمن یوزر مورد نظر در کامپیوتر حاضر باید حتما دسترسی Administrator داشته باشد. نکته مهم : یوزری که قرار است ادمین فارم باشد باید حتما قادر باشد در SQL Server لاگین کند. پس از طی مراحل روتین پیکربندی اولیه، فارم مورد نظر ساخته شده و سپس سنترال ادمین ساخته می شود.
نصب شیرپوینت
نصب نرم افزار شیرپوینت و پیش نیاز های آن پیش از نصب خود نرم افزار شیرپوینت باید پیش نیاز های آن نصب شود. این پیش نیاز ها توسط فایلی با نام Prerequisit که فایلی اجرایی می باشد در دی وی دی خود شیرپوینت قابل مشاهده است. دقت کنید که برخی از این پیش نیاز ها نیاز به آپدیت از اینترنت دارند. پس از نصب پیش نیاز ها بر روی سیستم برخی از KB های ویندوزی نیز مورد نیاز می باشند که توسط خود نصاب شیرپوینت اخطار داده می شود که این پیش نیازها باید مورد استفاده قرار گیرند. پس از نصب شیرپوینت و اتمام نصب فرایند کانفیگ کردن شیرپوینت نمایش داده می شود. نصب و کانفیگ اس کیو ال سرور به منظور استفاده در شیرپوینت وقتی شیرپوینت نصب شد باید بلافاصله بعد از آن اس کیو ال سرور و متعلقات آن نصب شود. دلیل اصلی آن سرویس هایی می باشد که باید از اس کیو ال سرور بر روی شیرپوینت نصب شود. مانند سرویس SSRS . دقت کنید که حتما باید بعد از شیرپوینت، نرم افزار SQL Server را نصب کنیم. نکته مهم : اگر نرم افزار SQL Server بر روی سیستم نصب می باشد ابتدای امر آن را Uninstall کنید و سپس اقدام به نصب اس کیو ال سرور بکنید. سرویس های مهمی نظیر reporting service که به عنوان Native برای شیرپوینت در فرایند نصب اس کیو ال قرار داده شده است نیز باید بر روی سیستم نصب شود در تصویر زیر مواردی که حتما باید تیک دار باشد مشاهده می شود.
دوره های مرتبط
دوره کامل تضمینی هوش تجاری با رویکرد کسب درآمد در داخل و خارج از کشور
آنالیز داده و هوش تجاری یکی از پردرآمدهای شغل های دنیا چه در داخل کشور و چه خارج از کشور است. ما در دوره آموزشی صفر تا صد هوش تجاری را به صورت تضمینی آموزش میدهیم.
دیدگاهتان را بنویسید